معرفی کتاب اصول و مبانی تمرین با محدودیت جریان خون
امروزه موضوع آمادگی جسمانی جزئی از مهم ترین دغدغه های ورزشکاران می باشد. پیشرفت های اخیر در زمینه علم تمرین باعث به وجود آمدن انبوهی از روش های تمرینی در سطح جهان شده است. با افزایش روز افزون زمینه های ورزشی، یافتن بهترین سبک تمرینی جهت شکوفایی توانمندی های ورزشکار و همچنین دور نگه داشتن وی از آسیب دیدگی، موضوعیت می یابد. در مقابل، ماشینی شدن زندگی بشر که ماحصل پیشرفت های علم و فنآوری در ابعاد گوناگون می باشد، سبک زندگی را دگرگون ساخته است. به همین سبب، در دهه های اخیر نقش فعالیت بدنی در زندگی روزمره بسیار کم رنگ شده و در کنار تغذیه نامطلوب نرخ بروز بیماری ها، ناهنجاری ها و ضعف های دستگاه عضلانی– اسکلتی افزایش یافته است. لذا کم تحرکی و عدم استفاده از عضلات اسکلتی، شکل و تناسب بدن انسان را دستخوش تغییر کرده و با ایجاد اختلالات گوناگون، سلامت او را با تهدید مواجه ساخته است.
در نتیجه، با گذشت زمان، شاهد افزایش بیماری ها حتی در بین جوانان می باشیم. ابن سینا می گوید “کسی که به تمرینات بدنی می پردازد به هیچ دارویی نیار ندارد؛ درمان او در جنبش و حرکت است”.
اصول و مبانی تمرین با محدودیت جریان خون
کتاب اصول و مبانی تمرین با محدودیت جریان خون
حال جای آن است تا از خود بپرسید از تمرین کردن چه می خواهید؟ به دنبال چه هستید؟ در چه رشته ورزشی و برای چه هدفی فعالیت می کنید؟ بدن ایده آل در هدف شما چه بدنیست؟
حال آن بدن آرمانی را در ذهن خود نمایان کنید. براستی که تجسمش هم بسی لذتبخش است و لبخندی زیبا را بر روی لب هایتان خواهد نشاند. برای رسیدن به این بدن ایده آل چه باید کرد؟
بدن آماده و سالم، انسان را سرشار از نگرش مثبت می کند. جای آن است که دوباره بدن آرمانی را تجسم کنید؛ به جلوی آینه رفته و به خود بنگرید؛ در آن لحظه، به آمادگی بدنی، سلامتی و تندرستی خود بیندیشید؛ به عملکرد بی نظیر خود در تمرین و تشویق شدن توسط اطرافیانتان؛ به اینکه در آینده 90 سال سن خواهید داشت، اما به مانند جوانان با دلی سرشار از امید.
حال خیال پردازی را رها کرده و به واقعیت خود بنگرید؛ خود را در لحظه حال ببینید؛ نگران نشوید؛ مسیر بین حال و هدف آرمانی، مسیریست سخت و طولانی در ذهن، اما زیبا، کوتاه و سرشار از لذت در عمل. شما اکنون دو راه پیش روی دارید: اول آنکه کتاب اصول و مبانی تمرین با محدودیت جریان خون را با دقت بخوانید و از روشی نوین برای رسیدن سریع به هدف و تنوع در تمرین هایتان استفاده کنید و یا آنکه کتاب را در قفسه کتاب بگذارید و آن را به حال خود رها کنید.
این انتخاب شماست که مسیر صحیح رسیدن به هدف را مشخص می کند. این که کتاب اصول و مبانی تمرین با محدودیت جریان خون نظر شما را به خود جلب کرده و آن را از روی قفسه کتاب برداشته اید تنها یک اتفاق ساده نیست؛ یک فرصت است؛ موقعیتی ست شگفت انگیز برای آشنایی با روشی نوین و رسیدن به هدف با کیفیت بهتر و سریع اصول و مبانی تمرین با محدودیت جریان خون تر.
در سخنی دیگر ابن سینا می گوید “اگر می خواهید با چیزی روبه رو گردید در آن دخیل شوید، معنی آن را فرا گیرید، این کار درک شما را از مبحث پیش رو بالا می برد”. این یک کتاب صرفاً با عکس ها و حرکت های موجود در بدنسازی نیست. از زمانی که با تمرینات به روش محدودیت جریان خون آشنا شدیم همواره دو پرسش چگونه؟ و چرا؟ را از خود پرسیده ایم و تلاش های فراوانی را برای پاسخ به این پرسش ها انجام داده ایم.
در کتاب اصول و مبانی تمرین با محدودیت جریان خون قصد داریم تا به معرفی یکی از روش های اجرای تمرینات بپردازیم که با زمان کمتر هدف مطلوب را نزدیک می کند و عموم مردم، از ورشکاران حرفه ای تا پدر و مادرانمان می توانند از این نوع تمرینات استفاده نمایند و از نتایج آن بهره جویند. در این راستا، برای بالا بردن کیفیت علمی کتاب، کلیه پژوهش های موجود در پایگاه های علمی معتبر را مطالعه و زمانی نزدیک به یک سال را وقف مطالعات آزمایشی کرده ایم تا از نتایج تایید شده و مورد آزمون قرار گرفته شده در این کتاب استفاده گردد.
در فصل اول از کتاب اصول و مبانی تمرین با محدودیت جریان خون به تاریخچه به وجود آمدن ایده روش تمرین با محدودیت جریان خون و فرآیند تبدیل آن به یک روش عمومی در تمرین پرداختیم. در فصل دوم، تعریفی از تمرینات BFR را تشریح کردیم؛ پس از آن جامعه هدف این روش تمرینی را بیان و چگونگی استفاده از این روش را برای آن ها توضیح دادیم.
در انتهای این فصل نیز انواع نمونه باندهای مورد استفاده به منظور کنترل جریان خون را ذکر کردیم. برای افزایش درک چگونگی تاثیر این روش، در فصل سوم، به شرح مکانیسم اثر این نوع تمرینات از نظر فیزیولوژیایی پرداخته ایم، تا همگان به صورت نسبی با سازوکار و علت اثربخشی این روش نوین آشنا گردند. در ادامه، فصل چهارم از کتاب را به موضوع علم تمرین اختصاص دادیم تا مخاطبان این کتاب با دانشی نسبی از علم تمرین برنامه های صحیح و غلط را از هم تشخیص دهند؛ در ابتدای فصل برای برنامه ریزی صحیح تمرینی، اصول تمرین را ذکر کردیم و در ادامه دوره های مختلف تمرینی را در تلفیق با روش تمرین BFR به تفصیل بیان کردیم و جدول های مربوط به آن را، به عنوان برنامه پیشنهادی تنظیم کردیم.
درفصل بعدی، به صورت نمونه به کاربرد تمرین به روش BFR در رشته های فوتبال، والیبال، تکواندو، قایقرانی و کشتی پرداخته شده است. قابل ذکر است که رشته های حاضر به صورت نماینده هایی از رشته های ورزشی بیان شده اند و دیگر رشته ها نیز می توانند از این روش تمرینی بهره برند. در نهایت در فصل آخر، برنامه ای برای حرکات مختلف تمرینات بدنسازی به روش BFR پیشنهاد داده ایم تا با پیروی از آن مسیر رسیدن به هدف نزدیک تر گردد. این برنامه ها به صورت عمومی پیشنهاد شده است و مربیان و ورزشکاران می توانند آن را در تلفیق با دوره کنونی خود، با توجه به دانشی که از این دوره ها به دست آورده اند تنظیم نمایند.
آنچه در کتاب اصول و مبانی تمرین با محدودیت جریان خون می خوانید :
فصل 1: تاریخچه
فصل 2: BFR چیست؟
فصل 3: مکانیسم عمل
فصل 4: علم تمرین
فصل 5: رشته های ورزشی
فصل 6: برنامه پیشنهادی
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.