سالهای متمادی است که از نشر کتب فیزیولوژی ورزشی و تمرین می گذرد. در طول این سال ها، شاهد رشد و شکوفایی دراماتیک توجه عام به موضوع آمادگی جسمانی در همهی سنین و نیز شاهد پیشرفت برنامه های علمی – ورزشی در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در گرایش های مختلف از جمله فیزیولوژی ورزشی بودهایم. کتب فیزیولوژی ورزشی، سیر تکاملی پژوهش در بنیادهای علمی تمرین و فعالیت ورزشی را مستند کرده و بحث های وسوسه انگیزِ جنبه های بیوشیمیایی متابولیسم انرژی، بیولوژی سلولی و ملکولی حرکت و تاثیر ژنتیک بر عملکرد انسان را منعکس کرده اند. کتب مرجع فیزیولوژی ورزشی، کلیهی این موارد و موضوعات کاملاً تخصصی دیگر را پوشش دادهاند؛ بهگونه ای که تقریباً همهی مطالب مورد نیاز دروس مختلف گرایش فیزیولوژی ورزشی و زیر شاخه های آنرا از جنبه ی نظری با تازهترین نتایج پژوهش های تخصصی انجامشدهی مربوطه درآمیخته اند.
فیزیولوژی ورزشی کاربردی پیشرفته
فیزیولوژی ورزشی کاربردی پیشرفته
باوجوداین، بر این باوریم که غرق شدن در مبانی نظری و انجام دادن پژوهش های غیر راهبردی، ممکن است بهتنهایی نتواند مشکلات علمی ورزش ما را حل کند. چون علیرغم این همه دانشکده و گروه- که در رشتهی تربیتبدنی و علوم ورزشی مشغول بهکارند و علیرغم این همه فارغ التحصیل گرایش های مختلف این رشته، بین ورزش نظری و ورزش عملی فاصلهی زیادی وجود دارد. شاید به این دلیل است که مشکلات ساختاری ورزش ما از یک سو و کاربردی نبودن دروس و گرایش های مختلف ما از سوی دیگر، نتوانسته پلی سازنده و ارتباطی بین ورزش حرفهای، قهرمانی و همگانی و دانشگاه ها برقرار کند. بنابراین نیاز به یک منبع درسی کاربردی در رشتهی فیزیولوژی ورزشی احساس میشود تا بتواند داشته های فیزیولوژیی را در قالبی کاربردی در اختیار مربیان، معلمین، فیزیوتراپها، پزشکان ورزشی، محققان، مربیان شخصی و دانشجویان رشتهی تربیتبدنی و علوم ورزشی قرار دهد. این اطلاعات کاربردی میتواند در بیمارستانها، کلینیکها، مدارس، فدراسیون های ورزشی و باشگاههای تندرستی و پژوهشگاهها استفاده شود .
اهمیت دانش فیریولوژی ورزش کاربردی، نویسنده را برآن داشت تا مجموعهی دانش خود را -که حاصل تجربهی سالهای تدریس در حیطهی فیزیولوژی ورزش، علم تمرین، تغذیهی ورزشی و … است با تجارب سالهای خویش در مقام ورزشکاری ملی، مربی ملی و بینالمللی و مدرس صدها دورهی مربیگری بینالمللی در رشتهی دوومیدانی درهم آمیزد و مبادرت به نگارش «فیزیولوژی ورزشی پیشرفته کاربردی» کند . هنگام تدوین و نگارش این مجموعه سعی شد از مطالب کتابهای «فیزیولوژی تمرین»، برای تربیتبدنی، «ورزش و علم تمرین» «نوشتهی هربرت دوریس و «تمرین و فیزیولوژی ورزش»، «تمرین کاربردی» اثر تری جی هاش بهعنوان الگو در قالبی بومی استفاده شود.
این کتاب در قالب دو بخش شامل مبانی فیزیولوژی ورزشی کاربردی متشکل از فصول اول تا هفتم با تمرکز بر دستگاهای تولید انرژی در ورزشهای مختلف، فیزیولوژی عصبی – عضلانی و تمرین، فیزیولوژی قلبی – تنفسی و تمرین. فیزیولوژی سرعت و توان، قدرت و استقامت تنظیم شده و هر جا لازم بوده به سازگارهای احتمالی ناشی از تاثیر این عوامل جسمانی بر دستگاههای مختلف بهویژه، عصبی، عضلانی، قلبی و تنفسی اشاره شده است. در بخش دوم به فیزیولوژی برخی از ورزش های مختلف پرداخته شده است که شامل فیزیولوژی ورزش های پایه مانند دوومیدانی، ژیمناستیک، شنا؛ فیزیولوژی ورزشهای تیمی مانند فوتبال، والیبال بسکتبال و فیزیولوژی ورزش های قدرتی مانند کشتی و وزنهبرداری است.
آنچه در کتاب فیزیولوژی ورزشی کاربردی پیشرفته می خوانید :
بخــــش 1
مبانی فیزیولوژی ورزشی کاربردی
فصل 1 کلیات فیزیولوژی ورزشی کاربردی و اجزای تشکیلدهندهی آن
فصل 2 دستگاههای تولید انرژی و کاربرد آن در ورزش های گوناگون
فصل3 فیزیولوژی دستگاه عصبی – عضلانی و تمرین
فصل4 فیزیولوژی دستگاه قلبی – تنفسی و تمرین
فصل5 فیزیولوژی سرعت، توان و تمرینات سرعتی
فصل6 فیزیولوژی قدرت عضلانی، تمرینات مقاومتی و تجویز تمرینات برای گروههای مختلف
فصل7 فیزیولوژی تمرینات استقامتی و تجویز تمرینات برای گروههای مختلف
بخــــش 2
کاربرد اصول فیزیولوژی در ورزشهای گوناگون
فیزیولوژی ورزش های پایه
فصل 8 فیزیولوژی دوومیدانی
فصل 9 فیزیولوژی ژیمناستیک
فصل10 فیزیولوژی شنا
فیزیولوژی ورزش های تیمی
فصل11 فیزیولوژی فوتبال
فصل12 فیزیولوژی والیبال
فصل13 فیزیولوژی بسکتبال
فیزیولوژی ورزش های قدرتی
فصل14 فیزیولوژی کشتی
فصل15 فیزیولوژی وزنهبرداری
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.